Dennenheuvel

Herstellingsoordvereniging Dennenheuvel

Zorghotel Dennenheuvel in Hilversum staat in een rijke traditie. Vereniging Dennenheuvel exploiteert met dank aan haar leden al sinds 1920 hersteloorden in Nederland. Jaarlijks revalideren en revitaliseren ruim 650 patiënten (leden en niet-leden) bij ons die vanuit het hele land (circa 70 ziekenhuizen en gespecialiseerde behandelcentra) worden doorverwezen. Op dit moment telt onze vereniging ruim 8700 leden.

Een formule voor deze tijd

Al in 1905 is de ‘Nederlandsche Vereniging tot het Oprichten en Instandhouden van Herstellingsoorden voor Handels- en Kantoorbedienden en Handelsreizigers’ opgericht. Ruim een eeuw verder is de formule van wat nu kortweg ‘Dennenheuvel’ heet actueler dan ooit. U leest het dagelijks in het nieuws: Zorgkosten staan onder druk. Een ziekenhuisbed wordt alleen benut voor wie intensieve behandeling nodig heeft. Het aantal alleenstaanden groeit en de behoefte aan goede zorg neemt door de vergrijzing toe.

Er is een groeiende behoefte aan zorg en begeleiding gericht op actief herstel na een ziekenhuisopname. Na bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie wordt u al na gemiddeld twee dagen uit het ziekenhuis ontslagen. En dan? Niet iedereen kan naar huis, simpelweg omdat daar de nodige zorg ontbreekt.

Dennenheuvel biedt een tijdelijk thuis aan mensen die zorg en begeleiding nodig hebben bij hun herstel. Of dit nu revalidatie na een orthopedische ingreep betreft, revitalisatie na een nare val of respijtzorg om uw mantelzorger tijdelijk te ontlasten.

We doen waar we goed in zijn: Mensen begeleiden in hun herstel. Onze behandeling, begeleiding en verzorging zijn op uw persoonlijke situatie afgestemd. Een toegewijd, multidisciplinair team van artsen, paramedici en servicemedewerkers onder leiding van een Specialist Ouderengeneeskunde (SO) staat gedurende uw verblijf voor u klaar. Als lid van Herstellingsoordvereniging Dennenheuvel krijgt u voorrang bij opname en een tegemoetkoming in de verblijfskosten.

We nodigen u van harte uit om lid te worden.

Wilt u in één opslag kennismaken met Dennenheuvel, dan bevelen we u dit informatieve filmpje (ca. 4 min.) aan:

Lees meer over de voordelen van een lidmaatschap.